Young Horizons koprodukcijski forum poziva sve zainteresovane da se prijave na osmo izadnje ovog međunarodnog događaja posvećenog filmovima i serijama za djecu i mlade.

Forum će biti održan od 30. septembra do 2. oktobra u Varšavi, tokom Young Horizons International Film Festivala (28. septembar – 6. oktobar 2024.). Događaj će se održati uživo u Varšavi kao i online.

Na ovogodišnjem izdanju foruma, producenti mogu prijaviti filmske i televizijske projekte za djecu i mlade u tri kategorije: projekti u razvoju, work in progress i predstavljanje završenih filmova. Prijave su besplatne.

Poziv za prijave otvoren je do 19. aprila 2024. godine, a mogu se prijaviti

  • dugometražni filmovi i serije za djecu i mlade
  • igrani, dokumentarni, animirani i transmedia projekti
  • producenti koji traže finansiranje, koproducente, distributere, emitere i učešće na festivalima

Glavni fokus foruma biće na evropskim projektima koji su u razvoju, ranoj fazi produkcije ili u post produkciji, ali poziv je otvoren i za projekte van Evrope.

Program Young Horizons sastoji se od konferencija, prezentacija, pitching-a najzanimljivijih dječijih koprodukcija, ali i radionica o vođenju marketinških kampanja, distribuciji i programa koji analiziraju evropsko audiovizuelno tržište za djecu.

Registracija i prijava mogu se pronaći ovdje, a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla: magda.wylezalek@nowehoryzonty.pl