Wake Up Films objavljuje poziv za jednogodišnji program obuke CIRCLE Women Doc Accelerator 2019 namijenjen filmskim producentkinjama i rediteljkama koje uglavnom dolaze iz Južne i Istočne Evrope.

Program se realizuje u partnerstvu sa DOK Leipzig Co-Pro marketom, Evropskom ženskom audiovizuelnom mrežom (EWA), Evropskom dokumentarističkom mrežom (EDN) i Underhill festivalom.

Za učešće u programu biće odabrano do 8 rediteljki i producentkinja koje imaju dokumentarni projekat u bilo kojoj fazi produkcije, a žele da ga unapređuju kroz rad sa vodećim ekspertima, te da ga prezentuju filmskoj profesionalnoj zajednici razvijajući istovremeno i svoje profesionalne vještine. Podstiču se i autorke koje razvijaju svoj prvi dugometražni dokumentarni film da se prijave.

Program CIRCLE 2019 se sastoji iz tri modula:

Prvi MODUL: jun 2019, Podgorica (Crna Gora)
Drugi MODUL: avgust 2019, Novi Sad (Srbija)
Treći MODUL: oktobar 2019, DOK Leipzig (Njemačka)

Link za prijave: https://goo.gl/forms/9bCcVQwanvuPGaOC3.
Rok za prijavu: 15. mart 2019.
Objavljivanje rezultata: 15. april 2019.

Participacija za učešće je 650 eura. Participacijom se pokrivaju troškovi pedagoškog materijala, smještaja i obroka za sva tri modula. CIRCLE Women Doc Accelerator može dodijeliti stipendije za najviše dvije učesnice.

CIRCLE program je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Sve dodatne informacije o prijavi ili samom programu, mogu se pronaći na sajtu www.doccircle.me ili putem kontakt mail-a na info@doccircle.me.