Filmski centar Crne Gore, u partnerstvu sa British Council Montenegro i Hercegnovskim Strip Festivalom nastavlja realizaciju projekta Kreativna ekonomija – Razvoj politika u oblasti filmske industrije u Crnoj Gori, u okviru kojeg organizuje masterklasove sa važnim imena savremene kinematografije, novih medija i stripa.

Masterklasove će održati William Simpson, glavni storibord umjetnik serije “Igra prijestola”, reditelja iste serije Brian Kirk, kao i legendarni strip umjetnik Water Venturi.

U petak, 18. marta, donosioci odluka i kolege iz industrije će imati priliku da, u hotelu CUE Podgorica, od reditelja i kreatora vizuelnog identiteta popularne serije “Igra prijestola“, čuju više o tome kako je Sjeverna Irska uspjela da privuče ovako značajnu produkciju, iskustvo tokom rada na seriji i kako je ona pomogla razvoju filmske industije, turizma i ekonomije.

Nakon Podgorice, masterklasovi se u subotu, 19. marta nastavljaju u Herceg Novom, gdje će biti otvoren zimski vikend Hercegnovskog strip festivala, kao i izložbe radova strip umjetnika Voltera Venturija. Studenti, profesori i umjetnici će imati priliku da prisustvuju besplatnom storibord masterklasu sa Vilijamom Simpsonom i Borom Grbićem.

Detaljnije na https://buff.ly/34Ku2TM