Kratkometražni igrani film “Orlovsko gnijezdo” (The Eagle’s Nest) u režiji Milije Šćepanovića, za koji je scenario napisao Ratko Radunović, a koji je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursima za produkciju i filmove u proizvodnji, zvanično je finalizovan.
Film će premijerno biti prikazan u okviru takmičarske selekcije na 29. Internacionalnom Adana Golden Boll Film Festivalu, koji se održava od 12. do 18. septembra u Turskoj. Film se našao među 20 u takmičarskoj selekciji u konkurenciji od 760 prijavljenih.
Film je nastao u produkciji Videa Production, Bibi Film i Open box studija i producenata Biljane Vušović i Ilije Brkanovića.
,,Orlovsko gnijezdo” je kratkometražni igrani film čija se radnja odvija u jednom danu – tokom dvadeset i četiri časa. To je priča o prvom koraku ka odrastanju posljednjeg naraštaja tzv. Petar Pan generacije, “milenijalaca” koji će svojevrsnu ozloglašenost, između ostalog, zaraditi zahvaljujući pretjeranoj zavisnosti od moderne tehnologije i ,,brzog načina života”. Određeni kontrast ovoj tvrdnji pojačava činjenica da se ovaj kratki film dešava 1999. godine, i to još u Podgorici, kada digitalna tehnologija kakvu danas poznajemo, ne samo što nije postojala, nego se pomenuto razdoblje i dalje oslanjalo na zamirućoj VHS tehnologiji koju najnovije podgoričke generacije mladih na neki način teško da uopšte i mogu da zamisle.