Crnogorski filmski projekat „Skarabej“ („Scarab“), reditelja Mladena Vujačića i producentkinje Milene Charan, nagrađen je na ovogodišnjem izdanju Internacionalnog filmskog festivala PriFilmFest, u okviru programa BEST PITCH – PriForum.

 

Učešćem na radionici za razvoj scenarija dugometražnih igranih filmova, BEST PITCH – PriFORUM, kao i zvaničnim predstavljanjem projekta “Skarabej”, tim iz Crne Gore osvojio je specijalno priznanje žirija. U žiriju ovog dijela programa Internacionalnog filmskog festivala PriFilmFest bili su Linda Beath, Wendy Bernfeld i Danijel Hočevar.

 

Prvu nagradu, koju dodjeljuje kosovska kompanija In My Country Production, osvojio je albanski projekat “The Second Chapter” u režiji i prema scenariju Elkjane Gjipali, producenta Jonida Jorgjia. Drugu nagradu, koju dodjeljuje sjevernomakedonska kompanija AudioHaus, osvojio je srpski projekat “Balkan Top Stars”, reditelja Đorđa Marjanovića i producentkinja Anđele Zebić i Mirjane Vladisavljević. Nagradu PriFesta za najbolji pitch dobio je projekat “Flirtbar” sa Kosova, scenariste Valmira Krasniqia. Specijalno priznanje, kako je već pomenuto, dodijeljeno je crnogorskom projektu “Skarabej” reditelja Mladena Vujačića i producentkinje Milene Charan.

 

 

U obrazloženju žirija stoji: “Mladom umjetniku, njegovoj ženi, njegovom zabavnom najboljem prijatelju i starijem bratu potreban je novac. Takođe, oni imaju velika srca. Kad neko blizak njima umre, oni odluče da započnu biznis oslikavanja scena i motiva na kovčezima. Mnogo je ljepše od pokopavanja u običnom kovčegu, zar ne? Sjajna ideja za crnu balkansku komediju. Radujemo se da se uskoro smijemo filmu i njegovim zvijezdama na festivalskoj premijeri.”

Ovaj projekat je prošle godine, takođe, podržan od strane Filmskog centra Crne Gore u kategoriji za razvoj scenarija.

 

Čestitamo!