Filmski centar Crne Gore poziva sve autore i producente da za potrebe izrade promotivne publikacije Montenegrin Cinema 2024 dostave podatke o svom kinematografskom djelu.

Publikaciju će činiti nove produkcije i koprodukcije igranih, dokumentarnih i animiranih filmova premijerno prikazanih u 2023. godini, kao i filmovi koji će biti završeni i/ili premijerno prikazani tokom 2024. godine.

Aktuelni filmski naslovi iz Crne Gore biće predstavljeni zainteresovanim profesionalcima iz industrije, kao i na festivalima i marketima na kojima Filmski centar Crne Gore bude učestvovao, od kojih je prvi European Film Market koji se održava tokom 74. Berlinskog filmskog festivala (15 – 21. 02. 2024.).

Rok za dostavljanje podataka je 4. decembar 2023. godine.

Dostavljanje podataka vrši se putem online formulara koji se nalazi u nastavku. Samo podaci pristigli u navedenom roku biće razmatrani za publikaciju.

Autore i producente koji ispunjavaju uslove a čiji su naslovi bili dio publikacije “Montenegrin Cinema 2023”, molimo da popune formular i ažuriraju postojeće informacije.