Za novo izdanje Producers LINK programa, koje je dio Young Horizons Industry u Varšavi, selektovano je 16 producenata iz zemalja brojnih partnerskih organizacija, među kojima je i Filmski centar Crne Gore.

Među selektovanim učesnicima našao se i crnogorski producent Nemanja Popović (Protos Film).

Young Horizons Industry i Cinekid organizuju program Producers LINK, koji predstavlja trening obuku za producente koji rade na audiovizuelnim sadržajima za djecu. Program je kreiran sa ciljem da stimuliše producente visokokvalitetnih sadržaja, panevropskih koprodukcija namijenjenih djeci.

Producers LINK ove godine će u fokus staviti razvoj projekta, publike, kao i prezentacione aspekte filmskih projekata.

Pored crnogorskog partnera, tu su Austrian Film Institute, HAVC, Danski filmski institut, Estonski filmski institut, Filmski centar Srbije, Grčki filmski centar, Nacionalni filmski institut Mađarske Film Institute Hungary, Holandski filmski fond, Nord Media, Norveški filmski institut, Slovački filmski institut, kao i regionalni filmski fondovi iz Poljske: Mazovia Warsaw Film Commission, Łódź Film Commission, Silesian Film Fund, Podkarpackie Regional Film Fund, Krakow Film Fund i Malopolska Film Fund of the Small Forms.

Program počinje krajem septembra i to rezidencijom u okviru Young Horizons Industry-a u Varšavi (od 29. septembra. do 2. oktobra 2024.), a završava se na Cinekid for Professionals u Amsterdamu i traje od 29. oktobra. do 1. novembra 2024.

Program Young Horizons Industry, kao dio Young Horizons International Film Festivala, sastoji se od konferencija, prezentacija, pitching-a najzanimljivijih dječijih koprodukcija, ali i radionica o vođenju marketinških kampanja, distribuciji i programa koji analiziraju evropsko audiovizuelno tržište za djecu.

Cinekid for Professionals dio je Cinekid Festivala koji se održava u oktobru u Amsterdamu.

Young Horizons Industry fokusiran je na centralnu i istočnu Evropu, dok je Cinekid for Professionals više međunarodno orijentisan.

Spisak učesnika selektovanih za program Producers LINK možete pronaći ovdje.