Crnogorska producentkinja Bojana Radulović selektovana je za EAVE Producers Workshop 2021, jednogodišnji program koji se sastoji od tri cjelonedjeljne radionice na kojima se razvijaju igrani filmovi, dokumentarni filmovi i televizijske serije, uz mentorstvo eksperata iz oblasti audiovizuelne industrije.

Radulović je producentkinja dugometražnog igranog filma „Požari“, reditelja Nikole Ljuce, scenaristkinje Jovane Bojović i producentske kompanije Code Blue. Sa projektom „Požari“ Radulović je selektovana za ovaj prestižni industrijski program.

Projekat je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje razvoja filmskih projekata. „Požari“ su filmska priča o odrastanju, požudama, razbijanju iluzija i položaju žena u društvu.

Od 220 prijava iz 52 zemlje svijeta, za 2021 EAVE Producers Workshop su selektovani producenti iz njih 37, a Bojana Radulović jedini je učesnik iz Crne Gore.

Među učesnicima je i producentkinja iz Srbije Biljana Tutorov, koja je selektovana sa crnogorsko-srpsko-hrvatskom koprodukcijom, projektom „Posljednji nomadi“.

Tri EAVE 2021 Producers Workshop radionice biće organizovane u tri sesije, prema sljedećem rasporedu:

Prva sesijaLuksemburg, online modul od 5. do 12. marta i on-site modul od 12. do 19. aprila 2021. godine

Druga sesijaOrléans, Francuska, jul 2021. godine i

Treća sesija – Katalonija, Španija, novembar 2021. godine

Detaljnije o 2021 EAVE Producers Workshop programu čitajte na zvaničnoj internet stranici EAVE.

Požari“ – Sinopsis: Kosta i Mila su srednjovječni bračni par i roditelji tinejdžerke Ane. Pripadaju tipičnoj crnogorskoj porodici srednje klase koja živi u velikoj kući i vodi računa o Kostinoj majci koja je na samrti. Tokom nekoliko ekstremno vrućih ljetnjih dana, dok požari okružuju grad u kome žive, njihovi životi se polako gube. Ana postaje sumnjičava prema svom treneru Marku i počinje da ga prati. Njena majka Mila se pretvara da odlazi na svoj posao na fakultetu, ali takođe diskretno proganja Marka. Kosta se sve teže snalazi na svom poslu hemičara u fabrici vina, pokušavajući da sakrije svoju zavisnost od kokaina. Marko, takođe, postaje predmet njegove fascinacije. Kako se bliži dan smrti Kostine majke, neprospavane noći guraju porodicu u preveliki broj skrivenih emocija i seksualnih želja. Svako od njih razvija vezu sa misterioznim i zgodnim trenerom, potajno špijunirajući jedni druge. Porodica pada u mrežu opsesija zbog kojih se suočavaju sa svojim najdubljim strahovima. A požari nisu slučajni.