Young Horizons Industry (ranije: Kids Kino Industry) i Cinekid organizuju program Producers LINK, koji predstavlja trening obuku za producente koji rade na audiovizuelnim sadržajima za djecu. Program je kreiran sa ciljem da stimuliše producente visokokvalitetnih sadržaja, panevropskih koprodukcija namijenjenih djeci.

Za novo izdanje Producers LINK-a, selektovano je 17 producenata iz zemalja brojnih partnerskih organizacija, među kojima je i Filmski centar Crne Gore.

U grupi od 17 selektovanih učesnika našla se i crnogorska producentkinja Jelena Šoškić (Media Solution).

Producers LINK ove godine će u fokus staviti razvoj projekta, publike, kao i prezentacione aspekte filmskih projekata.

Pored crnogorskog partnera, tu su i Catalan Films, HAVC, German Children’s Media Foundation – KIDS Regio, Filmski centar Grčke, Young Horizons Industry, Nacionalni filmski centar Letonije, Nacionalni filmski institut Mađarske, Filmski fond Holandije, Norveški filmski institut i Slovački filmski institut. Partner programa je Ambasada Kraljevine Holandije u Poljskoj.

Program počinje u oktobru i to rezidencijom u okviru Young Horizons Industry-a u Varšavi (od 4. do 6. oktobra 2023.), a završava se na Cinekid for Professionals u Amsterdamu i traje od 24. do 27. oktobra 2023.

Program Young Horizons Industry, kao dio Young Horizons International Film Festivala, sastoji se od konferencija, prezentacija, pitching-a najzanimljivijih dječijih koprodukcija, ali i radionica o vođenju marketinških kampanja, distribuciji i programa koji analiziraju evropsko audiovizuelno tržište za djecu.

Cinekid for Professionals dio je Cinekid Festivala koji se održava u oktobru u Amsterdamu.

Young Horizons Industry fokusiran je na centralnu i istočnu Evropu, dok je Cinekid for Professionals više međunarodno orijentisan.

Spisak učesnika selektovanih za program Producers LINK možete pronaći ovdje.