Reditelj Aleksandar Vujović, autor scenarija “Brat i majka”, selektovan je među četri odabrana autora koji učestvuje na radionici “Ex-Yu Scrip Lab”, koja će se održati na predstojećem Galichnik Film Festival-u. Radionicu će ove godine voditi priznati scenarista i dramaturg Dejan Dukovski.
Kratkometražni igrani film “Brat i majka”, nakon filma “Duga”, drugi je po redu film iz projekta trilogije “Tri ličnosti” autora Aleksandra Vujovića, koji su zasnovani na istinitim događajima.
“Ex-Yu Scrip Lab” radionica će se održati u mjestu Galičnik u Sjevernoj Makedoniji od 3. do 5. avgusta 2022.
Nakon učešća na radionici “Ex-Yu Scrip Lab” na Galichnik Film Festival-u, Aleksandar Vujović, predstaviće svoj film “Duga” na 17. izdanju međunarodnog AsterFest-a u Strumici, a film će biti prikazan na otvaranju festivala 5. avgusta u takmičarskoj kategoriji kratkometražnih igranih filmova.
Od svjetske premijere krajem oktobra 2020. godine, Vujovićev film “Duga” dobio je ukupno 36 festivalskih nagrada i priznanja. Selektovan je na preko 70 međunarodnih festivala u takmičarskim kategorijama, među kojima su festivali sa licencama Oscar®-qualifying (Academy Award ® Qualifying) i GOYA® qualifying.