U okviru dvadesetog izdanja Sofia Meetings koprodukcijskog marketa, koji će biti održan od 23. do 26. marta ove godine, biće predstavljen projekat “Jugoslava” crnogorskog reditelja i scenariste Ivana Bakrača.

“Jugoslava” učestvuje u izboru projekata drugih po redu dugometražnih filmova prijavljenih autora, a za ovogodišnji Sofia Meetings selektovano je pet projekata. Projekat “Jugoslava”, u produkciji kompanije Quadrifolium Films, prezentovaće reditelj Ivan Bakrač i producent Guillaume de Seille.

Filmski centar Crne Gore podržao je ovaj projekat u kategoriji razvoja projekata. Projekat “Jugoslava” se prošle godine našao i u CineLink programu filmskog festivala u Sarajevu. Kasnije, bilježi i još jedno predstavljanje u Francuskoj – na marketu Arras Dyas u okviru Arras Film Festival-a.

Podsjetimo da je projekat “Jugoslava” nedavno nagrađen na filmskom marketu za razvoj projekata “Cinemed Meetings“, u okviru Cinemed festivala mediteranskog filma u Monpeljeu. Projekat je nagrađen rezidencijom za pisanje koju nudi Centar za kinematografsko pisanje Moulin d’Andé. “Jugoslava” se razvija u koprodukciji sa Arizona Films is Francuske i Biberche Productions iz Srbije. Kao projekat u fazi razvoja, film je dobio i podršku SEE Cinema Network-a.