Danas se završava peto izdanje međunarodnog pitching foruma Kids Kino Industry koji je posvećen filmovima i serijama za djecu i mlade. Forum je počeo 28. septembra u Varšavi, tokom Kids Kino International Film Festivala.

Na ovogodišnjem izdanju foruma predstavljen je i crnogorski projekat „Planeta 7693“, po scenariju Ane Vujadinović i u režiji Gojka Berkuljana, a čiji je producent Marko Jaćimović, u produkciji kompanija „A Production“ i „Giggling Goat“ (Crna Gora), „Cinnerent“ (Srbija) i „Skopje Film Studio“ (Sjeverna Makedonija). Projekat je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije, Filmske agencije Sjeverne Makedonije, kao i od strane SEE Cinema Network.

Podsjećamo da je ovaj projekat bio nagrađen na Kids Kino Industry forumu 2020 u Varšavi, čime je osvojio besplatno učešće u međunarodnom industrijskom programu Kids Kino Lab, posvećenom razvoju scenarija. Filmski centar Crne Gore bio je partner ovogodišnjeg Kids Kino Lab-a, gdje je scenario „Planeta 7693“ razvijan uz još osam projekata, koji su 29. septembra predstavljeni u Kino Muranów u Varšavi, u sklopu Kids Kino Industry Foruma.

Prethodne sedmice završeno je snimanje ovog filma, a sniman je tokom nešto više od četiri sedmice na lokacijama u Podgorici i na Cetinju.

 

Producent Marko Jaćimović i scenaristkinja Ana Vujadinović predstavljaju projekat “Planeta 7693”

 

Projekti koji su predstavljeni na pitching forumu Kids Kino Industry su:

– “Anna’s World” – Bulletproof Cupid, Belgija

– “Childocracy” – RIVERBED, Letonija

– “Cooler Squad” – Platige Image, Poljska

– “Fantastique” – Serendipity Films, Belgija

– “Ghostly Company” – Rodini, Belgija

– “The Lucks” – Letko, Poljska

– “Midsummer night” – Domino Film, Poljska

– “Nina” – New Europe Film Sales, Poljska

– “Planet 7693” – Giggling Goat Company, Crna Gora

 

Kids Kino Industry ima za cilj da pruži podršku ambicioznim filmskim projektima za djecu, zasnovanim na najvišim umjetničkim i produkcijskim standardima evropske kinematografije. Saradnja sa programom Kids Kino nastavak je aktivnosti Filmskog centra Crne Gore na unapređenju uslova u oblasti filmske edukacije.

 

Detaljnije o programu i dodijeljenim nagradama možete čitati ovdje.