Crnogorski projekat „Požari“, reditelja Nikole Ljuce, scenaristkinje Jovane Bojović i producentkinje Bojane Radulović, u produkciji kompanije Code Blue Production, podržan je na konkursu Ministarstva kulture Italije iznosom od 75.000 evra.

Projekat „Požari“ prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje razvoja filmskih projekata. „Požari“ su filmska priča o odrastanju, požudama, razbijanju iluzija i položaju žena u društvu.

U toku krize srednjih godina roditelja, život mlade rukometašice Ane se znatno mijenja dolaskom smrtno bolesno babe u njihovu porodičnu kuću. Jedini spas od nadolazeće smrti, svo troje nalaze u Aninom misterioznom, zgodnom rukometnom treneru. Tokom tri vrela ljetnja dana, u gradu okruženom požarima, uslijediće opsesija, špijunske igre i piromanija koji prate porodičnu krizu.

Projekat “Požari” ranije je bio u selekciji EAVE Producers Workshop-a, Briselskog koprodukcijskog foruma (BRIFF) 2021, a bio je i u programu CoCoPITCH u okviru marketa Connecting Cottbus (CoCo).

Saradnici na scenariju za “Požare” su Nikola Ljuca, Staša Bajac i Bojana Radulović. Producentkinja filma je Bojana Radulović, Code Blue Production (Crna Gora). Koproducentske kompanije koje rade na projektu su: Slingshot Films (Italija),  Treminal 3 (Hrvatska), Agent Double Srl. (Belgija), Biberche Production (Srbija).

Projekti podržani od strane Ministarstva kulture Italije mogu se pronaći ovdje.