Filmski projekat „Primavera“ crnogorskog reditelja Dušana Kasalice, u produkciji Meander Filma, selektovan je za ovogodišnji MEDMEETINGS u okviru 29. MEDFILM FESTIVALA u Rimu, koji se održava od 9. do 11. novembra.

Ovo je drugi dugometražni film Dušana Kasalice, koji je trenutno u fazi razvoja, a producent filma je Jelena Angelovski. Prethodno je ovaj projekat podržan na konkursu Filmskog centra Crne Gore.

“Primavera” je film koji prati mladi bračni par koji očekuje bebu. Kada se pol djeteta otkrije, porodica mora donijeti tešku odluku koja će promijeniti sve.

U svom 7. izdanju, Medmeetings market će predstaviti 10 dugometražnih projekata iz zemalja Mediterana a koji su u fazi razvoja. Ovaj dio MEDFILM FESTIVALA ima za cilj da pomogne projektima u pronalaženju koproducenta, agenata, distributera i drugih partnera iz Italije.

Podsjećamo da je projekat “Primavera” učestvovao u TFL Next 2022 u okviru Torino Film Lab programa na Les Arc Coproduction Village, gdje je producentkinja projekta Jelena Angelovski nagrađena, kao i na ovogodišnjem Cinelinku Sarajevo film festivala, gdje je projektu dodijeljena nagrada Filmskog centra Srbije.