Crnogorski projekat “Vidra” (radni naziv: „Dolina spomenika“), reditelja Srđana Vuletića i scenariste Stefana Boškovića, u produkciji Artikulacija Film iz Podgorice, biće predstavljen na ovogodišnjem Co-Production Speed Meeting Session-u, koji će se prvi put održati u okviru Filmskog festivala u Kanu.

Kako je projekat „Vidra“ bio selektovan za jubilarno deseto izdanje prestižnog Koprodukcijskog foruma “When East Meets West” (WEMW) u Trstu, gdje je ovog januara i nagrađen, to je crnogorski tim dobio šansu da svoj projekat predstavi i u okviru Marketa – Marché du Film na ovogodišnjem Kanskom festivalu.

Marché du Film će za 30 projekata otvoriti priliku za realizaciju serije sastanaka, razgovora i sesija, sa potencijalnim koproducentima i partnerima. Ovakav program organizuje se u partnerstvu sa WEMW, kao i mrežama EAVE i ACE.

Zbog globalne pandemije virusa Covid-19, ovogodišnji Marche du Film održaće se online, u periodu od 22. do 26. juna.

Podsjetimo da je za projekat „Vidra“, ove godine, na When East Meets West forumu održanom u okviru Filmskog festivala u Trstu, dodijeljenja nagrada “Cannes Producers Network” crnogorskom timu koji su činili reditelj Srđan Vuletić, producent Ivan Đurović i scenarista Stefan Bošković. Predstavljanjem projekta, tim je ujedno dobio i priznanje za najbolji pitch, u konkurenciji 22 selektovana projekta.

Projekat “Vidra” prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursima za razvoj scenarija i razvoj projekta.