Filmski centar Crne Gore promovisaće Crnu Goru kao filmsku destinaciju u okviru hibridnog izdanja MOSCOW INTERNATIONAL FILM MARKETA i RUSSIAN FILM BUSINESS FORUMA, koji se održava od 6. do 9. decembra u Moskvi.

Forum ima za cilj da umreži filmske profesionalce iz cijelog svijeta, kroz organizaciju panel diskusija, konferencija, seminara i drugih događaja u oblasti kinematografije na međunarodnom nivou. Više od 30 godina MOSCOW INTERNATIONAL FILM MARKET i RUSSIAN FILM BUSINESS FORUM funkcionišu kao nezavisna industrijska platforma, koja podstiče širenje međunarodne filmske ponude na rusko tržište. Ekskluzivne prezentacije filmskih kompanija, fondova i drugih organizacija, kao i njihovih aktualnih sadržaja i promotivnihkampanja, te projekcije filmova i edukativni programi, ključni su programski aspekti ovog međunarodnog događaja.

RUSSIAN FILM BUSINESS FORUM svake godine okuplja više od 1.500 učesnika – producente, autore, distributere, agente prodaje, ali i fondove, filmska udruženja, kao i predstavnike novih digitalnih medija, production service kompanije i mnoge druge.

Market i Forum održavaju se svake godine u dva termina, u Digital Business Space-u u Moskvi.

 

 

Filmski centar Crne Gore će predstaviti crnogorske filmske lokacije u okviru štampane i elektronske brošure ovogodišnjeg  a, kao i na zvaničnoj internet stranici marketa i foruma. Time se predstvalja program „Film in Montenegro“ koji promoviše Crnu Goru kao atraktivnu filmsku destinaciju na festivalima i marketima širom svijeta, kroz pregled najatraktivnijih filmskih lokacija i potencijala, te podsticajnih mjera za strane producente (cash rebate), kojima se dodatno stimuliše razvoj kinematografskog sektora u našoj zemlji.