Sinoć je u Centru za kulturu u Gusinju svečano otvoren četvrti „Gusinje etno fest“. Manifestaciju koja za cilj ima promociju prirodnih i kulturnih ljepota Gusinja otvorile su direktorica Filmskog centra Crne Gore Aleksandra Božović i predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić.

 

 

Tom prilikom, direktorica Filmskog centra izrazila je zahvalnost na saradnji predsjednici opštine Gusinje Aneli Čekić i direktorici JU Centar za kulturu Gusinje Lejli Balić, obećavši nastavak saradnje u narednim mjesecima sa novim programima i novim filmovima za građane Gusinja. Direktorica Božović je istakla da ovo predstavlja odličnu priliku za nastavak promocije savremene crnogorske kinematografije širom Crne Gore, naglasivši da Centar posebnu pažnju posvećuje oživljavanju prikazivačke djelatnosti i promociji filmske kulture.

 

 

U Narednim danima Centar za kulturu Gusnje će u saradnji sa Filmskim centrom organizovati reviju crnogorskih filmova novije produkcije. Na sinoćnjem otvaranju prikazani su kratki dokumentarni filmovi „Soul of Nature“ Slavka Klikovca i „Sinovi smo tvog stijenja“ Ivana Salatića, dok će sjutra i preksjutra biti prikazani dugometražni igrani filmovi „Igla ispod praga“ Ivana Marinovića i „Dohvati nebo“ Milutina Darića.