Od sjutra na kanalu Superstar TV kreće sa emitovanjem druga sezona hit serije „Besa“ u koprodukciji Telekom Srbija i Adrenalin, uz podršku Natenane Production iz Podgorice. Producenti serije su iskoristili povoljnosti za snimanje u Crnoj Gori u vidu povraćaja dijela utrošenih sredstava, tzv. cash rebate, koje Filmski centar Crne Gore nudi stranim producentima u okviru programa Film in Montenegro, koji se sprovodi u cilju popularizacije Crne Gore kao filmske destinacije.

 

FOTO: Sergej Radović

 

Druga sezona popularne serije snimana je krajem prošle godine na brojnim lokacijama širom Crne Gore: u Budvi, Rijeci Crnojevića, Ulcinju, Tivtu, i drugim. U seriji, pored velikog broja glumaca iz regiona, igraju i crnogorski glumci: Milutin Karadžić, Dušan Kovačević, Aleksandar Gavranić, Pavle Bogojević, Jovan Dabović, Simon Shkreli, Bashim Alaj i Tijana Mišković. Producenti serije su Tea Korolija i Milena Džambasović, glavni reditelj, scenarista i kreator je Igor Stoimenov, a pored njega epizode su režirali i Nikola Ljuca i Milan Todorović.

 

FOTO: Sergej Radović

 

Radnja druge sezone „Bese“ nastavlja se tri godine kasnije. Uroš Perić i njegova porodica nalaze se na potpuno neočekivanom mjestu, dok su šef mafije Dardan Beriša i inspektor Interpola Petrit Koci smješteni u neočekivane zaplete i situacije. Uprkos očevoj zabrani, Driton Beriša željan osvete vraća se u Ulcinj i pokereće niz događaja koji će nametnuti dilemu da li je uvijek moguće održati datu riječ i zaštiti porodicu.

 

FOTO: Sergej Radović