Od sjutra na kanalu Superstar TV kreće sa emitovanjem druga sezona serije „Dug moru“, u koprodukciji Monteroyal Pictures International i Monteroyal Pictures Montenegro. Producenti serije su iskoristili povoljnosti za snimanje u Crnoj Gori koje nudi Filmski centar Crne Gore kroz povraćaj dijela utrošenih sredstava, tzv. cash rebate, u okviru programa Film in Montenegro. Filmski centar sprovodi program podsticajnih mjera za proizvodnju kinematografskih djela u cilju popularizacije Crne Gore kao filmske destinacije.

 

 

Druga sezona popularne serije snimana je krajem prošle godine u periodu od 6 nedjelja na brojnim lokacijama širom Boke Kotorske: Tivat, Perast, poluostrvo Luštica (Uvala Veslo, Rose), tvrđava Goražda iznad Kotora, i brojne druge. U seriji igra i veliki broj crnogorskih glumaca: Vule Marković, Branimir Popović, Mirko Vlahović, Srđan Grahovac, Dušan Kovačević, Mišo Obradović, Vanja Jovićević, Branka Stanić i drugi.

 

 

Producenti serije su Bojana Maljević i Bojan Maljević, reditelj je Gorčin Stojanović, direktor fotografije Aleksandar Jakonić, a scenaristi su Stevan Koprivica, Maja Todorović, Bojana Maljević i Milica Konstantinović.

 

 

Radnja serije se odvija u Boki Kotorskoj i u Beogradu. Priča je o mještanima poluostrva Luštica, gdje je veo između mrtvih i živih, sadašnjosti i prošlosti tanak. Pritisnuti brojnim legendama i njihovim tumačenjima, u nekom trenutku daleke prošlosti, mještani su počeli da vjeruju i u prokletstvo da more odnosi 7 života godišnje. Osnovni zaplet u drugoj sezoni nosi Olga (Ana Lečić). Oko nje se plete radnja, otkrivaju se tajne, razvijaju mistični elementi i pronalaze racionalna rješenja.