Kratkometražni dokumentarni film “Sinovi smo tvog stijenja”, reditelja Ivana Salatića, biće prikazan u okviru takmičarske selekcije ovogodišnjeg Subversive film festivala koji se održava u Zagrebu od 5. do 18. maja.

Film prati čovjeka koji je progonjen sumnjom da u blizini njegove kuće leže kosti davno strijeljanog talijanskog vojnika. Iako nema konkretnih dokaza da je vojnik tu sahranjen, Božidar Janković smatra da ulegnuće u zemlji predstavlja dokaz postojanja tog groba. U nadi da će potvrditi svoju teoriju i uspjeti očistiti zemlju od tog događaja, Božidar se okreće preostalim seljanima koji se sjećaju tih vremena. Ipak, njihove priče se nužno ne poklapaju.

Glavni protagonist filma je Božidar Janković. Montažeka filma je Jelena Maksimović, direktor fotografije Ivan Marković, zvuk potpisuje Jakov Munižaba. Producenti filma “Sinovi tmo tvog stijenja” su Ivan Salatić i Dušan Kasalica ispred Meander Film-a. Koproducenti filma su Aleksandra Pavlović, Jelena Angelovski i Stefan Ivančić ispred  Non Aligned Films iz Srbije. Film je realizovan uz podršku Filmskog Centra Crne Gore i filmskog fonda u Hamburgu Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein.