Crnogorski filmski projekat „Skarabej“ („Scarab“), reditelja Mladena Vujačića i producentkinje Milene Charan, selektovan je za ovogodišnju radionicu za razvoj scenarija dugometražnih igranih filmova BEST PITCH – PriFORUM.

BEST PITCH – PriFORUM dio je Internacionalnog filmskog festivala PriFilmFest, koji ove godine realizuje svoje 12. izdanje.

Selektovani crnogorski projekat „Skarabej“ je prošle godine podržan od strane Filmskog centra Crne Gore u kategoriji za razvoj scenarija.

„Skarabej“ je napisan kao duhovita krimi-komedija sa originalnim elementima u tretmanu lokalnog miljea. Projekat predstavlja modernu priču koja sa sobom nosi aktuelne društvene teme izbjeglištva, u kojoj se pronalazi određena tragikomičnost njenih glavnih junaka.

Međunarodni filmski festival u Prištini posvećuje veliku pažnju filmskoj industriji regiona. Jedan od njegovih najvažnijih segmenata je PriFORUM – regionalni koprodukcijski događaj. PriFORUM je platforma filmske industrije festivala koja se sastoji od niza programa koji okupljaju filmske radnike sa područja Balkana i cijele Evrope.

PriFORUM sarađuje s mnogim međunarodnim organizacijama i mrežama kako bi organizovali niz radionica, masterklasova, obuka i predavanja za goste iz svijeta industrije filma, za studente, publiku i mlade profesionalce.

U proteklim godinama, PriFORUM se razvio u mjesto susreta regionalnih filmskih stvaralaca. Za razliku od većih festivala i filmskih tržišta, PriFest-ov PriFORUM nudi intimniju postavku koja pruža više mogućnosti za umrežavanje i saradnju filmskih stvaralaca.

Više o ovogodišnjoj BEST PITCH – PriForum selekciji možete pročitati ovdje.