Prvi dio snimanja dugometražnog igranog filma “Zaliv” reditelja Draška Đurovića, koji uz Gordana Gocića potpisuje i scenario, završen je prije desetak dana na crnogorskom primorju.

“Zaliv” je sniman tri dana na objektima u Reževićima i Petrovcu. Dalje snimanje filma planirano je za mart 2022. godine u Perastu, Kotoru i Herceg Novom, a montaža i postprodukcija bi, prema istom planu, trebalo da budu završene do oktobra 2022.

Film “Zaliv”, u produkciji kompanije “Montenegro Max Film” iz Podgorice, većinska je crnogorska koprodukcija, a koproducenti su Oktobar Film iz Beograda i Udruženje Relative Pictures iz Sarajeva.

 

 

U scenama snimljenim u prvoj fazi igra američka glumica Marisa Berenson, poznata zvijezda kultnih filmova “Kabare”, “Smrt u Veneciji”, “Barry Lyndon”, te glumica iz Srbije Isidora Građanin, kao i mladi glumac iz Herceg Novog, Danilo Babović.

Producent filma je Karlo Kalezić, direktor fotografije Radan Popović, kasting je radio Slado Divanović, a kostimografkinja je Seka Martinović, a scenograf Stanislav Nikičević. Snimatelj i dizajner zvuka na filmu je Nenad Vukadinović.

Film je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Radio televizije Crne Gore.

 

 

Sinopsis: Tri religije, tri nacije, jedan grad u Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori na početku Prvog svjetskog rata. Sudbine nijesu uvijek režirane, neke se mijenjaju vremenom, a okolnosti utiču na ličnosti. Da li je čista sila ono što garantuje preživljavanje u teškim i nestabilnim vremenima ili humanost pobjeđuje?