Kratki studentski igrani film „Neko treći“, reditelja Milorada Milatovića, osvojio je nagradu za najbolji film u takmičarskoj kategoriji mediteranskih filmskih škola na nedavno održanom filmskom festivalu ARTE MARE.

ARTE MARE je festival mediteranskog filma koji je ove godine realizovao svoje 38. izdanje. Festival se održava svake godine tokom oktobra, u gradu Bastija, na ostrvu Korzika. U studentskoj selekciji, uz film „Neko treći“, bilo je selektovano još šest filmova.

Žiri koji je dodijelio nagradu za najbolji film u takmičarskoj kategoriji mediteranskih filmskih škola činili su: Anne de Giafferri, Fabien Ara, Jérémy Banster, Franck Lidon i Mourad Moussaoui.

Filma prati devetogodišnjeg dječaka Vanju koji očajnički vapi za majčinskom ljubavlju i brigom, a koja mu je uskraćena uslijed ljubavnih problema s momkom kroz koje lik majke prolazi.

„Neko treći“ je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, kao završni rad Milorada Milatovića na osnovnim studijama, na predmetu Filmska režija.

Uloge tumače Ognjen Ćetković, Ana Vučković, Jelena Đukič, Zoran Vujović i Petra Đurišič.

Producent filma je Miljan Vučelić, direktor fotografije Ivan Čojbašić, scenario potpisuje Sara Đurović, montažer je Ivan Zirojević, snimatelj zvuka Miloš Boričić, dizajner zvuka Antonio Toni Andrić, dok je postprodukciju slike radio Dušan Vuleković.