Kratkometražni igrani film “Sve je išlo sigurnim tokom” (“Steady Flow”), u režiji Anje Jovanović, selektovan je za učešće na International Clermont-Ferrand Short Film Festivalu. 

Film je svjetsku premijeru imao na RIGA Međunarodnom filmskom festivalu u Letoniji.

Glavni likovi filma su u godinama kada čuju poslednji poziv za odlazak iz male sredine, i imaju drugačije izglede u vezi sa napuštanjem porodičnog komfora (ili tjeskobe), radi života u drugim gradovima i većim zemljama. I baš u trenutku potpunog mimoilaženja, oni se povezuju i nalaze jedno čudno i neočekivano utočište, iz kojeg sve na trenutak izgleda dobro, lijepo, čak i magično.

 

 

Uloge u filmu tumače Pavle Prelević, Maja Čampar i Stevan Vuković. Scenario i režiju potpisuje Anja Jovanović. Producenti filma su Biljana Vušović i Mladen Ivanović, direktor fotografije Vladimir Đurić, montažer Bojan Filiipović, kostimografkinja Lina Leković, scenografkinja Dragana Baćović, snimatelj zvuka Aleksandar Brajović, kolor grejding Aleksa Vitorović.

Film je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje produkcije kratkometražnih igranih filmova.

International Clermont-Ferrand Short Film Festival jedan je od najznačajnijih evropskih festivala kratkometražnog filma, a ove godine biće održan od 27. januara do 4. februara. Po broju publike i ljudi iz svijeta filma, ovo je drugi po veličini filmski festival u Francuskoj, posle Kanskog festivala. Ove godine, na festival je prijavljeno 8500 filmskih ostvarenja, od kojih je 78 ušlo u selekciju.