Kratkometražni igrani film “Sve je išlo sigurnim tokom” (“Steady Flow”), u režiji Anje Jovanović, selektovan je za nekoliko međunarodnih filmskih festivala, nakon svjetske premijere na RIGA IFF u Letoniji i zvanične selekcije na jednom od najznačajnijih evropskih festivala kratkog filma – Clermont-Ferrand ISFF.

Film je ušao u zvaničnu takmičarsku selekciju Go Short Nijmegen festivala, Brussels Short Film Festivala, zatim Art Film Festa Košice, kao i South East European Film Festivala Los Angeles – SeeFest LA.

Ovo su samo neki od festivala na kojim će film “Sve je išlo sigurnim tokom” biti prikazan u narednom periodu.

Glavni likovi filma su u godinama kada čuju poslednji poziv za odlazak iz male sredine, i imaju drugačije izglede u vezi sa napuštanjem porodičnog komfora (ili tjeskobe), radi života u drugim gradovima i većim zemljama. I baš u trenutku potpunog mimoilaženja, oni se povezuju i nalaze jedno čudno i neočekivano utočište, iz kojeg sve na trenutak izgleda dobro, lijepo, čak i magično.

 

 

Uloge u filmu tumače Pavle Prelević, Maja Čampar i Stevan Vuković. Scenario i režiju potpisuje Anja Jovanović. Producenti filma su Biljana Vušović i Mladen Ivanović, direktor fotografije Vladimir Đurić, montažer Bojan Filipović, kostimografkinja Lina Leković, scenografkinja Dragana Baćović, snimatelj zvuka Aleksandar Brajović, kolor grejding Aleksa Vitorović, kasting direktorica Marija Backović, dizajn Davor Golubović, a za dizajn zvuka bio je zadužen Igor Vujović.

Film je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje produkcije kratkometražnih igranih filmova.