Kratkometražni igrani film “Sve je išlo sigurnim tokom” (Steady Flow), u režiji Anje Jovanović, svjetsku premijeru će imati na RIGA internacionalnom filmskom festivalu u Letoniji.

Glavni likovi filma su u godinama kada čuju poslednji poziv za odlazak iz male sredine, i imaju drugačije izglede u vezi sa napuštanjem porodičnog komfora (ili tjeskobe), radi života u drugim gradovima i većim zemljama. I baš u trenutku potpunog mimoilaženja, oni se povezuju i nalaze jedno čudno i neočekivano utočište, iz kojeg sve na trenutak izgleda dobro, lijepo, čak i magično.

Uloge u filmu tumače Pavle Prelević, Maja Čampar i Stevan Vuković. Scenario i režiju potpisuje Anja Jovanović. Producenti filma su Biljana Vušović i Mladen Ivanović, direktor fotografije Vladimir Đurić, montažer Bojan Filiipović, kostimografkinja Lina Leković, scenografkinja Dragana Baćović, snimatelj zvuka Aleksandar Brajović, kolor grejding Aleksa Vitorović.

Film je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje produkcije kratkometražnih igranih filmova.

Festival RIGA IFF će se održati od 13. do 23. oktobra 2022. RIGA IFF okuplja publiku i filmske stvaraoce zajedno sa pažljivo odabranim izborom izuzetnih, aktuelnih filmova. Program festivala će uključivati impresivan izbor od više od 100 filmova i industrijskih događaja.