Film „Ti imaš noć“, crnogorsko-srpska koprodukcija u režiji Ivana Salatića, nagrađen je na nedavno završenom 43. Međunarodnom filmskom festivalu u Hong Kongu (HKIFF). Film je na festivalu osvojio nagradu Firebird u selekciji Young Cinema Competition (World).

Film je premijerno prikazan prošle godine u zvaničnom programu Venecijanskog filmskog festivala. “Ti imaš noć” je prvi dugometražni igrani film Ivana Salatića. Reditelj je 2015. godine sa kratkim filmom “Dvorišta” takođe učestvovao na festivalu u Veneciji u okviru selekcije Orizzonti.

Žiri je obrazložio da je film nagrađen „zbog svog opisa grada pored mora i zatvaranja brodogradilišta, koji je u isto vreme i portret nekoliko generacija i političke evolucije te zemlje“.

Uloge u filmu tumače Momo Pićurić, Luka Petrone, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar. Direktor fotografije je Ivan Marković, montažerka Jelena Maksimović, scenografiju potpisuje Dragana Baćović, kostim Lidija Andrić, dizajn zvuka Jakov Munižaba, dok je miks zvuka uradio Nikola Medić. Producenti filma “Ti imaš noć” su Dušan Kasalica i Jelena Angelovski ispred kuće “Meander Film” iz Crne Gore, dok je srpski koproducent Stefan Ivančić ispred kuće “Non-Aligned Films”.