JP Kulturni centar Bar, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, pokreće ove nedjelje pilot-projekat auto-bioskopa – popularni drive-in, prvi te vrste u Crnoj Gori, a u ovom trenutku i u regionu.

Na velikom platnu koje će specijalno za ovu priliku biti postavljeno na parkingu AD Marina Bar, u petak i subotu, 4. i 5. septembra, sa početkom u 21 sat, biće prikazan veliki holivudski akcioni hit „Le Man, ’66: Slavna 24 sata“.

Ovaj film, rađen po istinitom događaju, o velikom rivalitetu čuvena dva svjetska proizvođača automobila, u originalu se zove „Ford Vs Ferrari“, a glavni glumci su Kristijan Bejl i Met Dejmon.

Publika će film pratiti iz svojih automobila, a zvuk će slušati putem radio-aparata u vozilima.

S obzirom da je ovo pilot projekat, ove dvije projekcije biće besplatne, a imajući u vidu da je broj parking mjesta u gledalištu ograničen na 40, neophodna je rezervacija na telefon 063 473 500.

Projekat se organizuje u saradnji sa firmom “Dekadas“ iz Beograda, koja daje glavnu tehničku podršku, te sa domaćim preduzećima AD Port of Adria, AD Luka Bar, AD Marina Bar, „Jadroagent“ Bar, „Bargradnja“ i Y.C „Jug“. Pokrovitelj je Opština Bar.

Ovo je nastavak uspješnog projekta „CINEBAR 2020“, koji je početkom godine JP Kulturni centar Bar pokrenuo sa Filmskim centrom Crne Gore, pod sloganom „Povratak u bioskop“. “Korona nas je samo privremeno omela, ali ne i zaustavila u realizaciji ove akcije čiji je cilj da se Barani trajno vrate u bioskop”, izjavio je Erol Marunović, direktor JP Kulturni centar Bar.