Ove sedmice u Kotoru se snima kratkometražni igrani film „Šta sad?“ koreditelja Zvonimira GrujićaSare Đurović. Film je podržan na konkursu Filmskog centra Crne Gore za sufinansiranje kratkometražnih igranih filmova u doba pandemije Covid19.

 

Photo: Krsto Vulović

 

Tema ovog filma je osjetljiva, plemenita i realna, jer se osvrće na odrastanje djece čiji se roditelji bave sumnjivim i opasnim poslovima. Film tretira rascjep između dječje vizure svijeta i stvarnosti koja se skriva od njih. Dva dječaka, Balša i Petar su rođaci, ali prije svega najbolji prijatelji. Ono što ih odvaja jeste jaz između društvenih klasa njihovih porodica. Jedan su drugom saučesnici u naglom odrastanju koje nijesu mogli birati.

 

Photo: Krsto Vulović

Producenti koji vode ovaj projekat su Jelena Odalović i Aleksandar Kaluđerović. Autorke scenarija su scenaristkinja i korediteljka Sara Đurović i Dubravka Drakić. Direktor fotografije je Đorđe Miković, za scenografiju se pobrinuo Srđan Nadaždin, a kostimografkinja je Tijana Todorović.

Glavne uloge u filmu tumače dva dječaka – Filip Drakić i Marko Frančišković, uz podršku glumaca Gorana Slavića, Branke Femić, Dubravke Drakić i Branimira Popovića.

Projekat realizuje producentska kuća KINO iz Podgorice.

 

Photo: Krsto Vulović

Photo: Krsto Vulović

Photo: Krsto Vulović