Underhill Fest pokreće Školu dokumentarnog filma pod nazivom Dokuškola. Ovaj petomjesečni intenzivni program polaznicima pruža znanja i vještine potrebne za snimanje dokumentarnog filma.

 

Program se realizuje kroz predavanja i vježbe koje se odvijaju tri puta nedjeljno, a kao predavači i mentori Dokuškoleradiće crnogorski reditelj Senad Šahmanović, hrvatski producent Oliver Sertić, umjetnički direktor UnderhillFesta Vuk Perović, a tu su i nagrađivani autori – rediteljka i montažerka Jelena Maksimović, kao i reditelji Ognjen Glavonić i Nebojša Slijepčević.

 

Škola prima 6 polaznika i finansijski podržava produkciju najboljeg projekta kratkog filma po izboru predavača i mentora, uz tehničku podršku produkcijske kompanije ABA Film iz Podgorice. Cijena Dokuškole je 50 eura za kompletan program.

 

Zainteresovani kandidati mogu da ispune obrazac koji se nalazi na sajtu www.underhillfest.me i uz CV ga pošalju na mejl adresu: office@underhillfest.me

 

Konkurs je otvoren do 3. juna 2021. godine.

 

Program je organizovan tako da polaznike uči vještinama potrebnim za stvaranje dokumentarnog filma: osnovama snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije.

 

Projekat Dokuškola podržan je na konkursu Filmskog centra Crne Gore.