U periodu od 8. do 18. aprila u Podgorici, u bioskopu Cineplexx, održana je manifestacija “Porodični dani”. Tokom festivala, prikazana su filmska ostvarenja iz cijelog svijeta za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Kroz različite programe, prikazivanja filmova i radionice djeca su imala priliku da se upoznaju sa savremenim filmovima, dodatno razvijaju gledalačke navike, ali i učestvuju u edukativnim aktivnostima. Partner na projektu je bio Filmski centar Crne Gore, koji je tokom trajanja festivala organizovao istraživanja i ankete sa najmlađom publikom u cilju pripremnih aktivnosti u programima razvoja filmske pismenosti. Takođe, za najmlađe su organizovane i radionice: kreativna, glumačka, faceart i likovna radionica.

Festival je, prema podacima iz bioskopa, posjetilo 11 osnovnih škola, 35 odjeljenja od 1. do 8. razreda, kao i dva vrtića, a djeca su bila uzrasta od 4 do 14 godina.

Gledanost i odaziv je bio izvrstan o čemu svjedoči podatak da je ukupan broj posjetilaca u okviru školskih i posjeta redovnim projekcijama iznosio preko 3300.

Na programu su našli animirani filmovi: „Hotel Transilvanija 3: Odmor počinje“, „Mali Bigfut“, „Tajne avanture mačaka“, „Koko“, „Grinč“, “Ralf rastura internet”, zatim igrani filmovi “Povratak Meri Popins”, “Zec Petar”, “Mala gospođica Dulitl”, “Mia i bijeli lav” i “Zlogonje”.

U narednom periodu, Filmski centar Crne Gore će, u saradnji i sa drugim partnerima, organizovati programe i aktivnosti u cilju razvoja filmske pismenosti i filmske kulture.