Međunarodni festival debitantskog igranog filma „Džada Film Festival“ održaće se od 19. do 25. septembra pod sloganom „Back in the Game“. Ukupno će biti prikazano trinaest filmova: šest debitantskih i sedam revijalnih.

Takmičarski dio festivala održaće se ispred Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”, gdje će tokom šest noći biti prikazani debitantski filmovi koji se takmiče za nagradu najbolji debitantski film i najbolji debitant režiser. Led će probiti film “Poslije zime” crnogorskog autora Ivana Bakrača, koji će biti prikazan u 19h.

Revijani dio programa će trajati sedam dana, sa početkom u 21h i održavaće se na različitim lokacijama širom Podgorice. Tako će u ponedjeljak, 19. septembra, u ulici Svetozara Markovića biti prikazan film “Leto kad sam naučila da letim” režisera Radivoja Andrića.

DžFF Junior je poseban segment festivala koji je posvećen najmlađima i on će se održati u nedjelju 25. septembra, te su pripremljeni razni sadržaji, od džudo škole i škole brazilske jiu jitsu, dječijeg hora “D-moll”, plesne škole “Dream” i kreativne radionice “Creative energy for kids”. U 20h biće prilkazan animirani film “Encanto”.

Pored filmskog dijela, DžFF ove godine donosi i druge sadržaje, poput DžFF Master of Cinema, masterclass koji će voditi režiser Milorad Milinković. DžFF će se baviti i temom “Žene na filmu” i u saradnji sa UNDP Crne Gore biće organizovan panel „DžFF Talk“ o ulozi i važnosti žena u crnogorskoj kinematografiji.

Tu je još DžFF Go Green, gdje će se, u saradnji sa Zelenilom d.o.o. Podgorica zasaditi sadnice na prethodno utvrđenoj lokaciji, zatim DžFF Beats koji, uz podršku Nikšićkog piva, donosi koncert podgoričkog benda “Neon” koji će nastupiti u subotu, 24. septembra na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Programske aktivnosti Džada Film Festivala je i ove godine podržao Filmski centar Crne Gore, dok se detaljan program festivala može naći na njihovoj Facebook stranici.