Treće izdanje međunarodnog filmskog festivala “Uhvati film” počeće večeras u 20h u kinu Boka u Kotoru. Festival će tokom vikenda biti održan na više lokacija u Starom gradu, a večerašnji program obilježiće premijere filmova „Večera sa Ljubom” rediteljke Divne Stojanov, „Miko” rediteljke Liv Polkmane i „Treća sreća” reditelja Davida Todorovića. Nakon toga, od 21h, publika će imati priliku da pogleda hrvatski film “Punim plućima” rediteljke Leile Elhoweris.

Naredni dani festivala biće u znaku filmova, ali i različitih panel diskusija, radionica, programa i razgovora sa autorima: program “Kroasan, kafa i kratke priče”(razgovor sa rediteljem Dušanom Vulekovićem), studentski segment “Uhvati FDU”, predstavljanje filmske radionice “Inkluzivni filmski kamp Pljevlja” (projekcija filmova srednjoškolaca koji su učestvovali u projektu snimajući filmove na temu invaliditeta mobilnim telefonima), panel diskusija “OSI u kulturnom životu”, itd.

I ove godine ulaz je besplatan za sve programske segmente.

Festival organizuje NVU “Art 365” uz podršku Filmskog centra Crne Gore, Opštine Kotor, Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor i NLB banke. Prijatelji festivala su Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje, Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”, Muzička škola “Vida Matjan” i domaćin festivala Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor.

Projekat je dio regionalne mreže Filmski festival “Uhvati film” koji realizuju partnerske organizacije iz regiona KAO Parnas Novi Sad, Udruga Spirit Rijeka, HO Partner Banja Luka i NVU Art 365 iz Podgorice.