Studentski kratkometražni igrani film „Velika dostignuća“, u režiji Nikole Vučinića, biće prikazan u međunarodnoj takmičarskoj selekciji studentskog filma na 43. izdanju DRAMA International Short Film Festivala, koji se održava od 20. do 26. septembra.

Međunarodni festival kratkog filma u Drami vodeći je grčki festival kratkog filma i godišnje mjesto okupljanja filmskih stvaralaca i profesionalaca u industriji. Festival predstavlja vodeća vrata Grčke i Jugoistočne Evrope ka najprestižnijim svjetskim nagradama za kratki film, a nominovani filmski stvaraoci na festivalu imaju priliku da se kvalifikuju za European Film Awards.

Film, realizovan u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, svoju premijeru je imao na Sarajevo Film Festivalu, a podržan je i od strane Filmskog centra Crne Gore.

 

 

“Velika dostignuća” Nikole Vučinića je kratka filmska priča smještena u malom mjestu, u kojem, tokom otvaranja zabavnog parka, gradonačelnik biva zamijenjen psihičkim bolesnikom koji će jednako uspješno odgovoriti zadacima koje jedan javni funkcioner obavlja.

 

Uloge tumače: Pavle Ilić, Marija Backović, Stefan Vuković, Vojin Jokić, Boban Čvorović.

 

Producenti filma su Miljan Vučelić i Vuk Vukadinović.