Jubilarno, deseto izdanje Underhill Festa zatvoreno je sinoć dodjelom nagrada na Terenu KK Budućnost u Njegoševom parku u Podgorici.

Filmski centar Crne Gore je, u čast desetogodišnjice festivala, pokrovitelj glavnih nagrada – Maslačka u međunarodnoj i Maslačka u regionalnoj selekciji.

O nagradama odlučivao je tročlani žiri: Rada Šešić, festivalska selektorka, rediteljka, predavačica i kritičarka, koja je bila i predsjednica žirija, Hrvoje Mabić, reditelj iz Hrvatske i Ivan Bakrač, reditelj I filmski selektor iz Crne Gore.

Nagradu Maslačak u međunarodnoj kategoriji žiri je dodijelio filmu “Midnight Family” reditelja Lukea Lorentzena.

Specijalno priznanje žirija u međunarodnoj selekciji dobio je film “Lake lekcije” autorke Dorotty Zurbó.Nagradu Maslačak u regionalnoj kategoriji dobio je film “Srbenka” Nebojše Slijepčevića. Žiri je dodijelio i dva specijalna priznanja u regionalnoj selekciji. Specijalna priznanja žirija pripala su filmovima “Taurunum Boy” Jelene Maksimović i Dušana Grubina, kao i filmu “Na vodi” Gorana Devića.

Nagradu publike 10. UnderhillFesta dobio je film “Dani ludila” Damiana Nenadića.
Prije zvaničnog zatvaranja festivala, upriličen je i koktel Filmskog centra Crne Gore, u okviru kog je prikazana i kratka prezentacija rada i dostignuća Centra iz protekle dvije godine, koliko je prošlo od osnivanja ustanove. Koktelu je prisustvovao i ministar kulture, Aleksandar Bogdanović sa saradnicima, filmski profesionalci, saradnici Filmskog centra, učesnici festivala i drugi.