U Atini je završeno snimanje dugometražnog igranog filma „Život u ritmu“, rediteljke Amerise Baste, čiji je manjinski koproducent kompanija Videa Production iz Podgorice, a koproducent Marko Jaćimović. Film je podržan na konkursu za sufinansiranje manjinskih koprodukcija Filmskog centra Crne Gore u 2023. godini.

 

„Život u ritmu“ je post-krizna priča koja se fokusira na odnose glavne protagonistkinje Lene sa okolinom u specifičnim i nimalo optimističnim okolnostima. Gruba, a istovremeno osjećajna priča o mladoj djevojci koja je borac okružen nezrelim ljudima, a čija će je tvrdoglavost odvesti do konačnog cilja. Lena ne pristaje da bude žena današnjice, često žrtva nejednakosti, nepravde, izrabljivanja, a sve u srcu „civilizovanog svijeta“.

 

To je debitantski dugometražni film rediteljke Amerise Baste, a snimljen je u koprodukciji kompanija iz Grčke, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Kipra i Crne Gore. Film je sniman tokom pet sedmica u avgustu i septembru, na lokacijama u Atini, sa značajnim crnogorskim udjelom u filmskoj opremi i dva člana filmske ekipe. U oktobru počinje postprodukcija, koja je predviđena da traje do aprila naredne godine, nakon čega će film krenuti u festivalsku distribuciju.