Prethodne sedmice završeno je snimanje kratkometražnog igranog filma „Crna dama“, po scenariju i u režiji Gane Čomagić. Film je realizovan u produkciji kompanije Evil Ideas i u saradnji sa Atomic produkcijom, a sniman je tokom tri dana u Podgorici, u galeriji „Botanička bašta“.

 

© Una Jovović

© Una Jovović

 

Film „Crna dama“ je crna komedija sa elementima satire koja prati radni dan u pogrebnom preduzeću. Protagonista filma je mladi otac, vlasnik pogrebnog, čije želje i ambicije postaju dominantan dio njegovog karaktera. Posebne nijanse takta, ali i integriteta, neophodne su da bi se koordinisali klijenti i njihove potrebe, pogotovo tokom trajanja pandemije. Osuđivački pristup klijenata prema protagonisti stavlja njegove ambicije u drugi plan i pretvara njegove akcije u čin samoodbrane.

Glavnu ulogu tumači Petar Dobričanin, dok su u ostalim ulogama Radmila Božović, Olivera Vuković, Jovan Dabović i Nataša Knežević. Producentkinje filma su Anđela Burzan i Gana Čomagić, direktor fotografije Ivan Čojbašić, dok scenografiju potpisuje Darko Musić.

Film je dobio podršku Centra na konkursu za sufinansiranje kratkometražnih igranih filmova u 2021. godini.

 

© Una Jovović