Snimanje kratkometražnog igranog filma „Ječam žela“ za koji scenario i režiju potpisuje Andrija Mugoša, završeno je 23. marta, a realizovano je na lokacijama u Podgorici i okolini glavnog grada.

Film „Ječam žela“, čiji se scenario dijelom oslanja na priču Stefana Boškovića “Seks na Kosovu”, prikazuje jedan neobičan dan u životu junaka Jakova, koga igra Milivoje Mišo Obradović. Jakov je naizgled porodičan čovjek koji, svjestan svoje slabosti i okružen društvom bez razumijevanja, krije svoj pravi identitet i odlučuje da se okrene vjeri ne bi li u njoj našao spas. Za kuma na krštenju svoje kćerke zove starog prijatelja Petra koji živi van zemlje, a kog tumači Momčilo Momo Otašević. Njegov dolazak će probuditi duboko potisnute uspomene na njihovu vezu, a Petar ne uspijeva da odoli svom iskušenju i pokušava krijući da dopre do Jakova, koji je svjestan da je uzeo lažni identitet da bi se utopio u sredinu.

 

 

U ulozi supruge glavnog junaka Marine je Kristina Obradović, a lik popa tumači pozorišni reditelj Zoran Rakočević. Direktor fotografije je Nemanja Dabanović, scenograf Nusret Gjokaj, kostimografkinja Marta Garčević, a stilista Lazar Ilić (Lazar Ilić Atelier) je sponzor projekta.

Producentkinja na filmu je Katarina Kastratović. Film nastaje u produkciji „KA productions“, a pomenuto ostvarenje podržano je od strane Filmskog centra Crne Gore.