Prethodne sedmice završeno je snimanje kratkometražnog igranog filma „Mar“, u režiji Milorada Milatovića, a po scenariju Ilije Đurovića.

Film je sniman na lokacijama u Podgorici i na rijeci Cijevni, tokom četiri snimajuća dana. Podržan je od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje kratkometražnih igranih filmova u doba pandemije virusa Covid19.

Uloge u filmu tumače Aleksandar Gavranić (Igor), Maja Čampar (Ana) i Bojana Malinovska (Mar).

Igor (31) i Ana (27) već neko vrijeme žive zajedno, ali prolaze kroz emotivnu krizu. Osim toga, bliži se trenutak kad će Ana morati da preuzme staranje o svojoj psihički bolesnoj sestri Mar (30). Iako bolesna, Mar je dovoljno sposobna da živi sama, u stanu koji Ana namjerava da proda nakon što se Mar preseli kod nje i Igora. U Crnoj Gori traje epidemija koronavirusa, a Igor i Ana slobodan dan koriste da odvedu Mar na jednodnevni izlet do kanjona Cijevne. Usput će pokušati da obrade emotivnu situaciju u kojoj su se našli. Dok se njihov svijet ljulja pritisnut spoljnim uticajima i unutrašnjim krizama, Mar uz njih postoji kao odvojen svijet, oslobođen normalnih problema, istovremeno čist i strašan, jer je nepoznat. Mar i njen svijet postaju stub oko kojeg se polako obmotava Anin i Igorov život.

 

 

Pomoćnik reditelja na filmu „Mar“ je Branislav Milatović, direktorka fotografije Nađa Stanišić, scenografkinja Andreja Rondović, izvršni producent Miljan Vučelić, a producent Marko Jaćimović. Film nastaje u produkciji firme Giggling Goat Production.

Asistenti produkcije su Dmitar Janjušević i Branko Smatlik, sekretarica režije Biljana Dulović, dok su asistenti snimatelja Ljubiša Joković, Andrija Raičević i Haydar Ay. Rasvjetljivači su Marko Vuković i Boris Vuković, ton su radili Slobodan Stanišić i Nemanja Popović, šminku Bojana Kojičić, kostim Anja Vujošević, a za rekvizitu je bio zadužen Vlado Martinović. Klaper na setu bio je Stefan Radović, a fotograf Aleksa Popović.