Snimanje filma “Naročita svojstva”, u režiji Tamare Milošević, producentske kompanije “Mimesis”, realizovano je ovih dana i uspješno završeno u Podgorici.

Film je ranije dobio podršku Filmskog centra Crne Gore u sklopu javnog konkursa za sufinansiranje kratkometražnih igranih filmova u doba pandemije Covid-19, na kojem je obezbijeđena podrška za šest kratkometražnih projekata.

Projekat “Naročita svojstva”, čiji scenario potpisuju Tamara Milošević i Teodora Kipa, obrađuje temu u kojoj se umjetnost prepliće sa stvarnim životom, kroz tretman zločina i kazne, uz socijalno raslojavanje, dekadenciju i konzumerizam kao elemente koji nude potencijal za uzbudljiv psihološki triler.

 

 

Glavne uloge u filmu tumače Branislav Trifunović i Katarina Krek. Producentkinja je Ana Janković, snimatelji Nemanja Dabanović i Ivan Čobajšić, scenografiju potpisuje Andreja Rondović, kostime je radila Violeta Perunović, a šminkerka je Bojana Kojičić.

Muziku potpisuje Nikola Božović, montažu će raditi Nemanja Bečanović, ton Bojan Radojević, a rasvjetu Marko Vuković, Jovan Zajić i Boris Vuković. Vođa snimanja bila je Biljana Vušović, a organizaciju je vodila Ivana Čolović.

Pomoćnik režije je mladi reditelj Milorad Milatović, sekretarica režije Biljana Dulović, a asistent scenografije Miloš Novaković.