Prethodne sedmice završeno je snimanje dugometražnog igranog filma “Planeta 7693”, po scenariju Ane Vujadinović i u režiji Gojka Berkuljana, a čiji je producent Marko Jaćimović, u produkciji kompanija „A Production“ i „Giggling Goat“ (Crna Gora), „Cinnerent“ (Srbija) i „Skopje Film Studio“ (Sjeverna Makedonija). Projekat je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije, Filmske agencije Sjeverne Makedonije, kao i od strane SEE Cinema Network.

 

 

Film je sniman tokom nešto više od četiri sedmice na lokacijama u Podgorici i na Cetinju. Glavne uloge tumače Andrija Kuzmanović, Kristina Obradović, Ivona Čović Jaćimović, Nikola Perišić, Dejan Đonović i djeca Ilija Pejaković, Mara Rakčević i Hana Ivanišević. Direktor fotografije je Aleksandar Jakonić, scenografkinja Tamara Tričković, a kostimografkinja Lina Leković.

 

 

Podsjećamo da je ovaj projekat bio nagrađen i na prestižnom Kids Kino Industry forumu u Varšavi, čime je osvojio besplatno učešće u Kids Kino Lab programu, posvećenom razvoju scenarija. Takođe, osvojio je nagradu za najbolji pitch na prošlogodišnjem Pitch Balkantakmičarskom programu četvrtog izdanja Balkan Film Marketa, koji je održan od 12. do 15. novembra 2020. u Tirani. “Planeta 7693” se u prethodnom periodu našla i među projektima koji su predstavljeni na Thessaloniki International Film Festivalu, kroz Crossroads Co-Production Forum. Prethodno je podržan za razvoj scenarija i projekta od strane Filmskog centra Crne Gore, kao i na konkursu za filmove za djecu i omladinu koji su po prvi put organizovali Ministarstvo kulture Crne Gore i Filmski centar.