Završeno je snimanje dugometražnog dokumentarnog filma “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste Seada Šabotića. Film je sniman na lokacijama opština Podgorica, Nikšić, Herceg Novi, dok je najveći dio filma sniman na teritoriji opštine Plužine.

Usljed COVID-19 pandemijske krize, reditelj gubi kontakt sa Gorčinom, protagonistom filma. Zajedno sa svojim prijateljem, on nas vodi na putovanje kroz svoju viziju Gorčinove prošlosti i njen društveni i emotivni kontekst. Tražeći Gorčinov, reditelj traži svoj identitet.

Projekat je selektovan i predstavljen na Beldocs akademiji 2019, nakon čega je podržan i od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za proizvodnju dugometražnog dokumentarnog filma iste godine. Projekat je razvijan i kroz prestižnu evropsku radionicu Ex Oriente (Internacionalni trening za razvoj i finansiranje kreativnog dokumentarnog filma sa sjedištem u Pragu).

 

 

Osim podrške Filmskog Centra Crne Gore, projekat je realizovan uz pomoć Opštine Plužine, kao i Ministarstva  rada i socijalnog staranja, JU zavod Komanski most i Crnogorske kinoteke.

Producentkinja filma je Bojana Radulović, ispred produkcijske kompanije Code Blue Production. Direktor fotografije je Ivan Čojbašić, a snimatelj zvuka Aleksandar Brajović. Montažu potpisuje Mina Petrović.

Protagonisti su: Sead Šabotić, Dragan Blečić i Gorčin Bojanić.