Završeno je snimanje kratkometražnog filma “Zakačka” u režiji Slavena Sošića i Nikole Tomića, u produkciji “Natenane production” d.o.o.. Scenario za film pisao je Nikola Tomić.
Snimanje je trajalo tri dana, na području Podgorice. Film će narednih dana ući u fazu postprodukcije, a finalizacija se očekuje početkom aprila ove godine.
Film je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje kratkometražnih igranih filmova u doba pandemije virusa Covid19.
“Zakačka” je priča o dvadesetpetogodišnjem Željku, vječitim studentom koji vodi nesređen život. Cijelog svog života Željko je odlagao stvari za sjutra, jer „šta je najgore što može da se desi“. Ali, najgore se dešava danas i za Željka sjutra možda nikada neće doći.

 

 

Producenti filma su Nemanja Dragović i Dragoslav Kovačević. U glavnoj ulozi je Pavle Prelević, dok ostalu glumačku ekipu čine Petar Novaković, Jovan Dabović, Dijana Dragojević i Andrija Samardžić.
Izvršni producent je Nemanja Dragović, direktor fotografije je Ivan Čojbašić, montažu slike potpisuje Luka Đikanović, snimanje, dizajn i miks zvuka radio je Aleksandar Saša Brajović, kostimografkinja je Andrea Samardžić, dok je šminku radila Milka Stojanović. Asistent kamere bio je Nemanja Dabanović, a pratilac Bojan Perović. Za skript je bila zadužena Biljana Vušović. Rasvjetu su radili Marko Vuković i Boris Vuković, organizator je bio Vladimir Radulović, a fotograf na setu bio je Ivan Čabarkapa.
Muziku za film “Zakačka” komponuje Stefan Pantović, a kolor korekciju će raditi Vladimir Pendo.