Snimanje kratkometražnog igranog filma “Diva”, u režiji Kristofa Žaroša, završeno je prethodne sedmice u Crnoj Gori.

Film je rađen u koprodukciji crnogorske kompanije „A production“ i „Les films du tonnerre“ iz Strazbura, a crnogorski producent u projektu je Marko Jaćimović.

Glavnu ulogu u filmu tumači Sanja Popović, dok su se u ostalim ulogama našli Pavle Ilić, Ivona Čović Jaćimović, Slavko Kalezić, Stevan Radusinović i, po prvi put na filmu, djevojčica Vjera Bulatović. Pomoćnik reditelja je Gojko Berkuljan, direktor fotografije Dušan Vuleković, kostimograf Tijana Todorović i scenograf Mia Karailo. Muziku za film komponovao je Pjer Tiloj.

Film govori o muzičkoj super zvijezdi koja, preživjevši saobraćajnu nesreću, postaje svjesna krhkosti ljudskog bića. Iste večeri na koncertu pokušava fizički da komunicira sa obožavaocima, ali oni ne uzvraćaju već je posmatraju samo kao sliku. Tada shvata da je zatočenica sopstvenog imidža kojoj je sistem konfiskovao život, što je navodi da bježi dok se šou nastavlja bez nje…

Film je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za kratkometražni igrani film. Pored toga, projekat su finansijski podržali Filmski fond francuske regije Grand Est i grad Miluz.