Pilot izdanje industrijskog programa Anima Spirit – Animation Inspirational Lab koji se organizuje u partnerstvu sa When East Meets West, otvoreno je za zainteresovane producente animiranih filmova sa područja Evrope i Kanade.

Anima Spirit Lab je koncipiran kao program za producente koji bi htjeli da istraže kompleksnu oblast produkcije animiranog filma. Radionica kombinuje grupni rad, individualne konsultacije, predavanja o kreativnim aspektima i finansiranju animiranog filma.

Anima Spirit Lab organizuje CEE Animation Workshop tim, koji predvode eksperti Jelena Popović (NFB, Kanada) i Jean Francois Le Corre (Vivement Lundi!, Franuska), a održaće se u Trstu, tokom industrijskog događaja When East Meets West, od 23. do 26. januara 2022. godine.

Selekcijom će biti okupljeno 8 učesnika Anima Spirit Inspirational Lab-a, a pored ove, isti aplikanti se mogu prijaviti i na još jednu od više različitih When East Meets West Inspirational Lab radionica.

Za prijavu je potrebno kreirati nalog i popuniti online formular, koji se nalazi na ovom linku.

Rok za podnošenje prijava je 15. decembar 2021. godine.

Detaljnije informacije mogu se pročitati ovdje, a svi zainteresovani su, takođe, u prilici da se informišu o programu i tokom Info dana koji će biti održan online, 29. novembra, od 10 do 11 sati. Za učešće je potrebno poslati prijavu na programme@wemw.it najkasnije do 26. novembra 2021.