Industry Village Les Arcs je programski segment Filmskog festivala Les Arcs koji je posvećen nezavisnom evropskom filmu. Ovaj programski segment realizuje svoje trinaesto izdanje, tokom trajanja festivala – od 11. do 18. decembra 2021. godine.

Među programima industrijske sekcije je i Les Arcs Work in Progress, koji će od 11. do 14. decembra okupiti projekte u postprodukciji, koji traže koproducente, agente prodaje i distributere.

Selektovani projekti predstaviće se pred profesionalcima koji će biti na festivalu, u 5 do 8 minuta (3-4 scene), nakon čega slijedi Q&A koji moderira Frédéric Boyer. Filmovi koji budu učestvovali boriće se za Titrafilm nagradu u vrijednosti od 10.000 €, kao i nagradu Alphapanda Audience Engagement, vrijednu 5.000€.

Producenti sa selektovanim projektima imaće priliku da prisustvuju i konferencijama, da se umrežavaju sa profesionacima, te da imaju jedan na jedan sastanke i sesije.

Les Arcs Industry Village ima za cilj da podrži filmske projekte iz cijele Evrope, otvarajući prostor za nova umrežavanja i stvaranje novih ideja. Svake godine, preko 550 profesionalaca u ovoj oblasti (producenti, agenti prodaje, distributeri, finansijeri, predstavnici fondova) razmjenjuju iskustva i aktivno učestvuju na festivalu.

 

Na Les Arcs Work In Progress mogu se prijaviti igrani, animirani i dokumentarni filmovi u postprodukciji.

Ove godine, glavni uslovi za prijavu su:

– glavni producent mora biti iz Evrope,

– minimalno trajanje filma je 70 minuta,

– da film nema agenta prodaje,

– da se prvi put predstavlja na WIP programu.

 

Rok za podnošenje prijava je 13. oktobar 2021.

Detalnjije o pozivu i prijavi možete pronaći ovdje.