Sofia Meetings poziva sve zainteresovane autore i producente da se prijave na 21. izdanje programa. Poziv se odnosi na autore prvih, drugih ili trećih po redu dugometražnih igranih filmova, TV serija u razvoju i filmova u proizvodnji (work in progress).

21. izdanje industrijskog programa Sofia Meetings-a održaće se od 20. do 24. marta 2024. godine u okviru 28. izdanja Sofia International Film Festivala (13–24. mart 2024).

Sofia Meetings podržan je od strane Creative Europe potprograma MEDIA Evropske komisije, Nacionalnog centra za kinematografiju Bugarske i grada Sofije.

Program je sačinjen od tri modula: Feature Films Pitching, TV Series Pitching i Works in Progress.

Sofia Meetings će predstaviti industrijski program koji se sastoji iz više događaja – Instrustry Talks, Europa Distribution i Europa Cinemas Workshops, te VR/Transmedia Hub.

Više od 700 producenata, distributera, predstavnika filmskih marketa i festivala, agenata prodaje, kompanija, fondova, predstavnika TV kuća i ostalih AV profesionalaca sa svih strana svijeta, naći će se u Sofiji tokom marta naredne godine, da se umreže i otkriju nove projekte i filmove.

Rok za podnošenje prijava za učešće u selekcijama za film i TV serije je 15. decembar 2023. godine, a za Work in Progress 15. januar 2024. godine. Dodatne informacije mogu se dobiti ovdje.