Dva važna industrijska programa u Torino Film Lab organizaciji otvoreni su za prijave, a radi se o programima ScriptLab i FeatureLab 2024.

ScriptLab projects namijenjen je novim, ali i iskusnim rediteljima/scenaristima (ili timovima u ovom sastavu) iz cijelog svijeta, koji imaju projekte u ranoj fazi razvoja filmskog projekta. Na ovaj program oslanja se i programski segment ScriptLab Story Editing.

Rok za podnošenje prijava za ScriptLab 2024 je 6. novembar 2023. Q&A Zoom sesija sa Amrom Bakšić Čamo biće održana 12. oktobra u 14.30h, a link za pristup je ovdje.

 

Program FEATURELAB 2024 posvećen je prvim i drugim igranim filmovima u daljoj fazi razvoja, a fokusira se na umjetničke i kreativne aspekte, kao i na strategije proizvodnje i promocije. Kreiran je za 10 timova reditelja i producenta (sa scenaristom, ako je prisutan), a odvija se kroz tri radionice koje se održavaju u šestomjesečnom periodu, dok se završava na TFL Meeting Eventu.

Rok za podnošenje prijava je 11. decembar 2023. godine. Q&A Zoom sesija koju će voditi Vincenzo Bugno, biće održaba 23. oktobra u 14.30h, a link za pristup je ovdje.

 

Detaljnije informacije mgu se dobiti putem mejla alessia.durante@torinofilmlab.it i sofia.falchetto@torinofilmlab.it