MIDPOINT Intensive Montenegro 2019, profesionalni program obuke za crnogorske kreativne timove filmskih profesionalaca,  u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore objavljuje projekte selektovane za radionicu.

Projekti dugometražnih igranih filmova u fazi razvoja koji su selektovani za prvo izdanje MIDPOINT Intensive Montenegro su:

Planet 7693 / Planeta 7693
Nehaj
Valley of Monuments / Dolina spomenika
The Face of Honour / Obraz

Tokom radionice timovi će raditi na kreativnom razvoju scenarija, kao i na produkcijskim aspektima njihovih projekata. Nakon radionice, uslijediće i online konsultacije sa mentorom, a u skladu sa potrebama svakog od projekta koji budu učestvovali. Radionica se sastoji od grupnog rada mentora i polaznika, sa predavanjima, a za mentore su odabrana dva filmska stručnjaka iz Evrope – David Pope i Danijel Hočevar.

Timove filmskih profesionalaca koji su selektovani za ovogodišnje izdanje programa čine: Gojko Berkuljan, Stefan Bošković, Ivan Đurović, Marko Jaćimović, Milorad Radenović, Milija Šćepanović, Maja Todorović, Ana Vujadinović, Nikola Vukčević, Srđan Vuletić, Biljana Vušović.

Članovi timova oko projekata su okupljeni na sljedeći način:

Nehaj
Maja Todorović / scenaristkinja
Biljana Vušović / producentkinja
Milija Šćepanović / reditelj

Planet 7693 
Ana Vujadinović / scenaristkinja
Marko Jaćimović / producent
Gojko Berkuljan / reditelj

The Face of Honour
Ana Vujadinović / scenaristkinja
Milorad Radenović / producent
Nikola Vukčević / reditelj

Valley of Monuments 
Stefan Bošković / scenarista
Ivan Đurović / producent
Srđan Vuletić / reditelj

Četvorodnevne radionice MIDPOINT Intensive Montenegro, biće održane u Podgorici od 12. do 15. oktobra. Otvorena predavanja za sve zainteresovane, predviđena su za 14. i 15. oktobar.

Radionica se realizuje uz podršku Filmskog centra Crne Gore. MIDPOINT program djeluje pod pokroviteljstvom Akademije scenskih umjetnosti u Pragu.