Nedavno završeni dugometražni igrani film “Mamonga”, reditelja Stefana Maleševića, imaće svjetsku premijeru na festivalu u Karlovim Varima – Karlovy Vary International Film Festival, u okviru takmičarskog programa East of the West, koji pripada najpažljivije praćenim sekcijama festivala i zavrjeđuje veliku pažnju internacionalnih filmskih medija i profesionalaca.

Film je sniman na lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a podržan je od strane Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Filmskog centra Crne Gore i Filmskog centra Srbije.

Mamonga je podijeljena u tri priče – prva prati živote dvoje mladih ljudi koji odrastaju u malom mjestu u Bosni, a druge dvije prikazuju njihove sudbine deset godina nakon jednog traumatičnog iskustva.

Glavne uloge tumače Marta Bjelica, Dražen Pavlović, Nabi Tang i Vuk Janošević, Momo Pićurić i Dejan Ivanić.
Producenti filma su Andrijana Sofranić (Nana 143) i Aleksandra Cvijetić, Emina Ganić (Sarajevo Film Academy), Bojana Radulović (Code Blue Production) i Stefan Malešević (Slovofilm).

Autorsku ekipu čine direktor fotografije Bogdan Babović, scenografkinja Dragana Baćović, kostimografkinja Lidija Andrić, montažerka Jelena Maksimović, dizajner zvuka Bojan Palikuća i maskerke Nataša Sevčnikar i Jelena Prvulović.